Ambachtsman

graveerder

Frans Giebels kwam enkele maanden geleden bij de Antwerpse politie om de ploeg van fietsgraveerders te versterken. Hij heeft het er best naar zijn zin, hoewel het contrast met zijn vrijetijdsbesteding best groot is. Frans noemt zichzelf eigenlijk nog het liefst een ambachtsman. Hij laat zich inspireren door constante observatie om zo tot schilderijen en beeldhouwwerken te komen.

De term ‘luminisme’ vat nog het best samen wat Frans wil overbrengen met zijn werk: licht. Je kan zijn werken eigenlijk allemaal beschouwen als pogingen om licht te vatten, pogingen die ontstaan uit de drang om daarmee ook schoonheid vast te leggen.

Iemand die alcohol drinkt, kan je bezwaarlijk een alcoholist noemen en dat is ook de visie die frans heeft als het op schilderen of schrijven aankomt. Hij maakt gedichten, muziek, schilderijen en beeldhouwwerken, maar ziet zichzelf niet als een dichter, componist, schilder of beeldhouwer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *