Maandelijks archief: september 2019

Yale Music Library

De Irving S. Gilmore Music Library in New Haven, Connecticut (zo’n 100 km. van New York City), bewaart vanaf 10 september 2019 ‘de Horowitz’ van Frans. De bibliotheek bevat geluid, beeld en papieren materiaal gerelateerd aan muziek en is onderdeel van de befaamde Sterling Memorial Library van Yale University.

De buste staat in een kast van de service of circulation desk van de muziekbibliotheek, die ligt aan het ‘hoofdkruispunt’ voor de bieb. Dat betekent dat er elke dag veel mensen langskomen. Op ongeveer 1 mijl vanaf daar ligt het Horowitz materiaal opgeslagen, wat dus in feite dé Horowitz-bibliotheek is. Hieronder zie je een foto van de circulation balie met daarachter de kast.

In de kast staan ook bustes van Rachmaninoff (links), Virgil Thomson en Charles Ives (rechts), waarvan ook archieven zijn aangelegd.

Rachmaninoff

Hieraan is Horowitz toegevoegd, naast een nieuwe Horowitz cd-set en een Horowitz video-set.

De muziekbibliotheek is 20 jaar geleden gebouwd in een van de twee binnentuinen van het Sterling Memorial en bevat drie etages.

Sterling Memorial is een iconisch gebouw uit de jaren 30 van de vorige eeuw, op de Yale campus, tussen York, High en Wall Street:

Het interieur doet daar niet voor onder:

Andersom:

De directeur van de Gilmore Music Library heeft de volgende dankbetuiging geschreven: